Ligging

Ligging

Zoals de naam al zegt, ligt Capelle aan den IJssel aan de (Hollandse) IJssel. Het is een plaats met volop groen. Sterker nog, de gemeente mag zich de groenste gemeente van Nederland noemen.

 

Capelle heeft het

De meer dan 66.500 bewoners van Capelle kunnen gebruikmaken van allerlei faciliteiten die nooit ver weg zijn. Geshopt kan er worden in meerdere winkelcentra. Rond de grootste daarvan, De Koperwiek, is een nieuw stadscentrum ontstaan met een theater, de bibliotheek en het gemeentehuis. Aan de oostkant van Capelle ligt Hitland, een prachtig natuurgebied. Er zijn diverse sportterreinen en –mogelijkheden, kinderopvang, een groot aantal basisscholen, twee middelbare scholen en een ROC-vestiging.
Capelle kent naast veel nieuwbouw ook een aantal historische panden, waaronder het monumentale gebouw Van Cappellen Stichting aan de Dorpsstraat dat deels nog in oude stijl is ingericht. De Capelse Dorpskerk vindt haar oorsprong in de 16e eeuw. Van het oude Slot Capelle is alleen het dief- en duifhuisje nog over, nu het kleinste museum van Nederland.

Capelle telt diverse bedrijventerreinen met een grote bedrijvigheid. Ook de zorg is goed vertegenwoordigd in de gemeente, van tandartsenpraktijk tot ziekenhuis. Eten kunt u er uitstekend, er zijn vele smaken restaurants in Capelle te vinden. Zo is Fuiks een leuke ontmoetingsplek voor jong en oud. Ook is er een wijnbar in Capelle en zelfs een restaurant met een ster, Perceel!

Kortom: Capelle is een plek die alles heeft!

ligging_4

Locatie

Capelle aan den IJssel is ooit ontstaan als dorpje aan de dijk. Dit is de inspiratiebron geweest van Bedaux de Bouwer Architecten voor de opzet van Couwenhoek. Stad en land ontmoeten elkaar op deze ruime en groene plek tegen de dijk. De onderscheidende en karakteristieke architectuur en afwisselende woningtypes geven het wijkje een dorps karakter.

In Couwenhoek woont u dorps, met alle voorzieningen en voordelen van de stad op een steenworp afstand. U kunt hier lopend uw boodschappen doen of heerlijk uit eten gaan in de uitgebreide centra van Capelle aan den IJssel zelf, maar met de fiets of de metro bent u ook zo in het centrum van Rotterdam. Voorzieningen zoals kinderdagverblijven, basis- en middelbare scholen en zorgvoorzieningen zijn van goede kwaliteit en in de buurt.

Heeft u behoefte aan rust en ontspanning? Dan bent u ook zo de stad uit. U kunt lekker uitwaaien langs de Hollandse IJssel en genieten van diverse mooie fiets- en wandelroutes in het prachtige natuurgebied Hitland.

 

ligging_6
ligging_5
ligging_7